Sportverhalen

In 2012 reikt de Brugse Sportraad voor de 50ste keer de Trofee van Sportverdienste uit. Een uitgelezen moment voor een terugblik op de 50 winnaars. Boudewijn Van Vlaenderen ging deze sportieve helden opzoeken en praat met hen over hun sportverdiensten vroeger en nu. Maak kennis met looplegende Emiel Pauwels, olympisch turnster Christiane Goethals of wielrenner Guido Reybrouck. Of ontdek het verhaal van de Brugse Zwemkring, Sport Nautique of Olympic Brugge.50 personen of organisaties ontvingen reeds de sporttrofee van de Stad Brugge. Boudewijn Van Vlaenderen ging deze sportieve helden opzoeken en praat met hen over hun sportverdiensten vroeger en nu.

Thema's

Erik Endriatis vertelt over zijn ervaringen als voorzitter van de Brugse Zwemkring.

Emiel (Mieltje) Pauwels vertelt over zijn carrière als loper en de loopclub Olympic Brugge.

Guido Reycbrouck vertelt over zijn carrière als wielrenner.

Annie Tas en Bart Van Maele vertellen over de turnvereniging Rust-Roest. Christiane Goethals vertelt over haar carrière als turnster.

Luc Van Acker en Dries Gevaert vertellen over hun verbondenheid met de Roeiclub, het verschillen tusen roeien vroeger en nu, het onstaan en bloei van de Roeiclub, het schoolroeien en de olympische spelen.

Boudewijn Van Vlaenderen interviewt Leona Daveloose-Dumon, Emiel Pauwels en Julien Verriest over de hoogtepunten in hun carrière.

Boudewijn Van Vlaenderen interviewt Leona Daveloose-Dumon, Emiel Pauwels, Werner Verlinden en Julien Verriest over verdwenen sportplaatsen in Brugge.

Boudewijn Van Vlaenderen interviewt Leona Daveloose-Dumon, Emiel Pauwels, Werner Verlinden en Julien Verriest over de vriendschappen die ze in hun sportcarrière hebben opgebouwd.

Boudewijn Van Vlaenderen interviewt Leona Daveloose-Dumon, Emiel Pauwels, Werner Verlinden en Julien Verriest over hoe vroeger werk en topssport samen gingen.

Leona Daveloose-Dumon vertelt over haar leven binnen de turnkring Rust-Roest en haar carrière als jurylid in het turnen.

Boudewijn Van Vlaenderen interviewt Julien Verriest over zijn sportcarrière.

Alice Verhee vertelt over haar sportcarrière en haar engagement in SV Sint-Jan.